Geschonken zwarte zwanen bij kasteel Radboud na ruim week al spoorloos, kinderboerderij mist plots bijzondere eend

Geschonken zwarte zwanen bij kasteel Radboud na ruim week al spoorloos, kinderboerderij mist plots bijzondere eend
De zwarte zwanen werden ruim een week geleden uitgezet in de slotgracht van Radboud.
© Archieffoto Theo Groot
Medemblik

De vier zwarte zwanen die een week geleden in slotgracht van kasteel Radboud in Medemblik zijn uitgezet blijken spoorloos te zijn verdwenen. ’Kasteelvrouwe’ Emma Buis vreest dat de vogels zijn gestolen.

De zwanen zijn een geschenk van Medemblikker Jan Schouten. Hij heeft de vleugels geknipt zodat ze niet kunnen wegvliegen.

,,Ik voer de vogels dagelijks’’, zegt Buis. ,,Ze werden met de dag tammer en kwamen al uit mijn hand eten. Ze waren hier heel snel gewend. Maar vrijdagmorgen waren ze er plots niet meer. Ik dacht, ze zijn vast even aan de wandel, want vliegen kunnen ze niet. Maar nu ze een dag later nog steeds spoorloos zijn, begin ik het ergste te vrezen. Ook omdat ik hoor dat er een markt is voor deze dieren. Tevens heb ik begrepen dat kinderboerderij ’t Langoortje een speciale eend kwijt is. Maar ik hoop dat de zwanen plots toch weer opduiken en wij ze terugkrijgen bij het kasteel.’’

Agnes de Jonge van de kinderboerderij bevestigt het verhaal van Buis. ,,Wij zijn op dezelfde dag onze Indische loopeend kwijtgeraakt. Ik heb die eend zelf grootgebracht en hij loopt al een jaar op de kinderboerderij rond. Hij komt altijd direct naar mij toe, maar donderdagavond zag ik hem plots niet meer. Ik weet zeker dat hij niet zelf zo maar aan de wandel gaat, iemand moet hem hebben meegenomen. Hier gebeuren wel vaker rare dingen, helaas’’, zegt beheerster De Jonge van de kinderboerderij in Medemblik.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons