Oud-mariniers delen lief, leed en expertise in weer een nieuwe groep

Oud-mariniers delen lief, leed en expertise in weer een nieuwe groep
Kikvorsmannen tijdens een training in Noorwegen.
© Archieffoto Koninklijke Marine/Ruud Mol
Den Helder

Het gezegde ’eens marinier, altijd marinier’ is een begrip, maar de ene marinier is de andere niet. Er is nu een nieuwe groep opgericht voor oud-mariniers die zich verwant voelen met wat nu Nlmarsof heet.

Die afkorting staat voor Netherlands Maritime Special Operations Force en dat zijn mariniers met speciale opleidingen die ingezet worden voor taken als terreurbestrijding, mountainleader en kikvorsman. Deze week is de Identiteitsgroep Marinier Speciale Operaties (IMSO) opgericht. Het is een afdeling van het landelijke Contact Oud- en actieve Mariniers (COM). De nieuwe afdeling weet zich verbonden met Nlmarsof.

De club kent drie doelstellingen. De eerste is onderlinge bijstand, hulp, lief en leed en wordt ondergebracht in een aparte commissie. De tweede is het organiseren van bijeenkomsten, reünies en dergelijke om uiting te geven aan de verbondenheid en saamhorigheid tussen de leden. De derde doelstelling beoogt een actieve band met Nlmarsof te realiseren.

Dat wordt gedaan door contact te onderhouden, betrokken te zijn bij elkaars wel en wee, waar gevraagd expertise en kennis aan te bieden, een sluis te vormen naar de burgermaatschappij en behulpzaam te zijn bij het vinden van oefenfaciliteiten en dergelijke.

Info is in te winnen: imsoleden@gmail.com.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen