Premium

Telstartrainer Snoei: ’Winnen en toch doodziek zijn’

Telstartrainer Snoei: ’Winnen en toch doodziek zijn’
Eindelijk weet Ondaan weer te scoren.
© Foto Orange Pictures / Marcel van den Bos
Velsen-Zuid

Het was de tweede overwinning van Telstar op rij en toch gingen de spelers vrijdagavond na de 1-0 winst op FC Dordrecht chagrijnig van het veld. Het had immers 5-0 kunnen zijn.

Het was om gek van te worden. Terell Ondaan was de afgelopen weken telkens een van de beste spelers, én toch wilde die bal er niet in. Tegen TOP Oss en Jong Ajax raakte hij de paal, vorige week bij Jong FC Utrecht belette de lat Ondaan van scoren.

Na een prachtige solo van zijn aanvalspartner Mendes Moreira, die drie spelers van Dordrecht volledig zoek speelde, bleef Ondaan vrijdag oog in oog met doelman Petar Stoskovic koel. Het was zijn eerste goal sinds Telstar - Jong PSV op 14 december vorig jaar.

En toch was de aanvaller na afloop chagrijnig. Hij werd in de slotfase gewisseld voor Adham el Idrissi. ,,Ik was teleurgesteld. Ik dacht echt dat ik nog wel drie kansen had kunnen krijgen.”

Ook Moreira was ondanks zijn eerste assist, hij kwam deze winter als huurling over van FC Groningen, kritisch. ,,Ik ben heel blij met mijn assist, maar ik had ook gewoon moeten scoren. Ik kreeg een bal van Senne (Lynen, red.) en die had ik gewoon met overtuiging binnen moeten rammen. Sommige jongens zaten na afloop een beetje sip in de kleedkamer. Iedereen had hier een grote uitslag neer willen zetten. Dat zie ik als iets positiefs.”

Daar was trainer Mike Snoei ook tevreden over. ,,Een wedstrijd winnen en dan toch doodziek zijn omdat je met 5-0 had moeten winnen. Dat vind ik echt een groot compliment waard.”

Van Dordrecht had Telstar behalve de razendsnelle Feyenoord-huurling Crysensio Summerville weinig te vrezen. Het talent had vlak voor rust de 1-1 op zijn voet. Wesley Zonneveld redde uitstekend.

De wedstrijd tegen Dordrecht was dan ook echt de gelegenheid om een ruime overwinning neer te zetten en te werken aan het zelfvertrouwen. De Zuid-Hollanders gaven veel ruimte weg. Ondaan, Moreira en Anass Najah kregen allemaal grote kansen. Invaller Danny van Haaren stond nog geen half uur op het veld, maar kreeg in die periode wel drie opgelegde kansen.

Ook El Idrissi had zijn invalbeurt kunnen bekronen met zijn eerste goal in Velsense dienst. ,,Het blijft dan onnodig spannend. Er hoeft slechts een keer een bal van richting worden veranderd en het wordt nog 1-1. Gelukkig gebeurde dat niet, want dan had je mij moeten opsluiten”, aldus Snoei.

De matige doelpuntenproductie bij Telstar is niet nieuw. Voor de vorige wedstrijd tegen Utrecht hadden de Velsenaren meer dan vier wedstrijden geen doelpunten gemaakt. Een concrete verklaring heeft Snoei niet voor het probleem. ,,Het kunnen verschillende dingen zijn. Niet elke speler is een afmaker. Ik denk dat Ondaan dat wel kan zijn. Soms moeten er andere keuzes worden gemaakt. Soms is het ook gewoon een kwestie van niet te wachten en gewoon de trekker overhalen.”

Toch blijft de Rotterdammer positief: ,,Ik ga me pas zorgen maken als we helemaal geen kansen meer creëren.”

Telstar-FC Dordrecht 1-0

38. Ondaan 1-0.

Scheidsrechter: Ruperti. Toeschouwers: 1791.

Telstar Zonneveld; Sno, Cabral, Korpershoek, Van Huizen, Springer; Najah, Van Doorm (63. Van Haaren), Lynen; Moreira (90. Groot), Ondaan (79. El Idrissi)

FC Dordrecht Stoskovic; Stankov (83. Schalekamp), Breedijk , Peijenburg , Ormondo Ottewill; Timmermans, Schuurman (78. Breuekers), Smith; Summerville, Clijntje (75. Power), Zwart

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen