Fans Michael Jackson zetten billboards in bij protest tegen documentaire

Het reclamebord langs de A5 bij Amsterdam.© Foto: Michel van Bergen

© Foto: Michel van Bergen

1 / 2
Amsterdam

’Michael Jackson is onschuldig. Ken de feiten.’ Die kreet staat levensgroot op billboards langs snelwegen A4 en A5 bij Amsterdam. Het is bedoeld als actie tegen de documentaire ’Leaving Neverland’, die de VPRO vrijdagavond uitzendt.

Het billboard langs de A5.© Foto: Michel van Bergen

De actie is naar Londens voorbeeld, waar het collectief MJ Innocent soortgelijke beelden verspreidde en protesten organiseerde bij omroep Channel 4. Daar werd de documentaire, die zou gelden als het definitieve bewijs van kindermisbruik door Michael Jacksons. eerder deze week al uitgezonden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Nederland organiseert Patrick Tieleman, die hard-fan van Michael Jackson, vrijdagmiddag een demonstratie bij het gebouw van de VPRO. Met vijftig medestanders maakt hij daar zijn ongenoegen over de uitzending kenbaar.

Tieleman zegt contact te hebben met Michael Jackson Estate (familie en beheerders van het erfgoed van de overleden artiest) en baseert zich op wat er in die kringen wordt beweerd. De Estate ontkent dat en doet alles om de imagoschade te beperken.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen