Met ludieke actie op op zoek naar nieuwe naam voor school Noord-Scharwoude [video]

Noord-Scharwoude

In een speels Youtube-filmpje wandelt een blonde ’Yvon Jaspers’, uiteraard met hond maar nu van een iets ander formaat, kittig en vastberaden door het gebouw van de Fusieschool in Noord-Scharwoude. We kijken naar ’School zoekt naam’, een ludieke actie om een nieuwe naam te vinden voor de Mariaschool en De Duizend Eilandenschool.

Het idee voor de actie komt uit de koker van leerkracht Chantal Jonker, die speciaal voor het filmpje haar donkerrode, korte kapsel verruild heeft voor Jaspers-achtig blond.

,,Iedereen vond het direct een leuk idee en was meteen enthousiast’’, zegt directeur Monique Froeling. Ze vertelt dat via het speciale e-mailadres schoolzoektnaam@atriumplein.nl de reacties inmiddels binnenstromen. De namen komen van ouders, van kinderen maar ook van buurtbewoners. ,,Het valt nog niet mee om een goede naam te kiezen. De nieuwe naam moet typisch Langedijks zijn’’, aldus Froeling. ,,We gaan kijken of er potentieel goede namen bijzitten.’’

Naamkeuzecommissie

Tot 14 maart kunnen er nog namen worden ingestuurd. Daarna gaat de zogenoemde naamkeuzecommissie aan de slag. ,,Daar zitten belangrijke mensen in, te beginnen met twee kinderen uit de leerlingenraad’’, aldus de directeur. De commissie telt ook ouders, teamleden, medewerkers van medegebruiker Stichting Kinderopvang Langedijk (SKL) en iemand van de raad van toezicht. ,,Er is een externe voorzitter aangesteld, die er vooral voor moet zorgen dat de stem van de kinderen goed gehoord wordt.’’ Op 28 maart wordt de nieuwe naam bekend gemaakt en dat zal gepaard gaan met enig feestgedruis, weet Froeling.

De Mariaschool en De Duizend Eilandenschool trekken sinds augustus 2018 samen op. De twee Atrium-scholen zitten, onder de naam Fusieschool, in het gebouw van de laatste school aan de Schoolstraat. ,,Het samengaan van de scholen is heel goed gegaan’’, zegt Froeling. ,,We passen hier goed.’’

Het is de bedoeling dat de Atrium-school en kinderopvang SKL op termijn samen met zorgcentrum Horizon een Integraal Kind- en Ouderen Centrum (IKOC) gaan vormen. Het gebouw zou als het even kan, moeten verrijzen op de plek van de nu leegstaande Mariaschool.

Alle partijen, inclusief de gemeente Langedijk, zijn enthousiast over dit multifunctionele centrum voor 0 tot 100 jarigen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons