Telstar wint voor tweede keer op rij

Telstar wint voor tweede keer op rij
VELSEN-ZUID

Telstar heeft tegen FC Dordrecht voor de tweede keer achter elkaar een wedstrijd gewonnen. Net als vorige week tegen Jong FC Utrecht gebeurde dat met het meest minimale verschil: 1-0.

Terell Ondaan was de laatste weken steevast de uitblinker bij Telstar. Toch wist hij niet te scoren. In de laatste drie wedstrijden raakte hij elke keer de paal of de lat. Na een prachtige solo van zijn aanvalspartner Mendes Moreira, die drie spelers van Dordrecht volledig zoek speelde, bleef Ondaan vrijdagavond oog in oog met doelman Petar Stoskovic koel. Het was zijn eerste goal sinds Telstar - Jong PSV op 14 december vorig jaar.

Telstar verzuimde om de marge uit te bouwen. De Zuid-Hollanders gaven veel ruimte weg. Telstar speelde het slecht uit. In de eerste helft schoot Ondaan na een goede bal van Anass Najah naast en suisde een bal van Melle Springer net over. Invaller El Idrissi kreeg een zo mogelijk nog grotere kans. Hij werd in de slotefase diep gestuurd.

In de tweede helft kreeg Moreira de bal in de zestien cadeau. Hij had de bal voor het intikken, maar had te veel tijd nodig. Keeper Petar Stoskovic kon zich voor de bal storten. Ook Najah liep nog in zijn eentje op de goal af, maar de verdedigende middenvelder slaagde er niet in om zijn vierde treffer van het seizoen te maken.

Invaller El Idrissi kreeg een zo mogelijk nog grotere kans. Hij werd diep gestuurd en ging alleen op de keeper af. Hij schoot keihard naast. De voormalige Ajax-belofte heeft zijn eerste goal voor Telstar nog altijd niet gescoord. Danny van Haaren had even later de bal af moeten geven aan El Idrssi. Hij koos voor eigen succes maar faalde jammerlijk.

Meer nieuws uit Telstar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons