Maker wereldgoal FC Volendam ontbreekt tegen Go Ahead Eagles

Maker wereldgoal FC Volendam ontbreekt tegen Go Ahead Eagles
Volendam

Robin Schouten schitterde maandag met een fantastisch doelpunt uit bij Jong AZ. Tegen Go Ahead Eagles moet hij vrijdag noodgedwongen toekijken vanaf de tribune, omdat hij in Wijdewormer zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte.

Dus moet Hans de Koning zijn basiselftal op één positie wijzigen.

,,Er zijn twee opties wat mij betreft. Mo Betti kan van rechts naar links verhuizen en dan wordt Gijs Smal linksback. Of Ties Evers vervangt Robin Schouten. Gijs is een linkspoot en dan heb je in aanvallend opzicht met voorzetten wat meer te bieden. De ervaring van Ties speelt in zijn voordeel. Dus dat moeten we nog even afwegen.”

Na ruim een jaar blessureleed keert ook Erik Schouten weer terug in de selectie. De centrale verdediger scheurde op 16 februari 2018 zijn kruisband en kan nu dus weer minuten maken.

Go Ahead Eagles staat momenteel derde, maar de vorm in 2019 is niet groots. Zo pakte FC Volendam meer punten in dit kalenderjaar dan de ploeg uit Deventer. Ook tegen topploegen presteerden de Volendammers prima. Zo pakte het elftal punten tegen Den Bosch, Sparta en Jong Ajax.

,,Dat zijn ploegen die willen voetballen. Dat is makkelijker voor ons. Als Ajax tegen Nac speelt, scoren ze ook pas in de veertigste minuut. Als we onze kansen ook nog eens beter benutten, dan winnen we nog meer wedstrijden dan dat we gelijkspelen. Alle ploegen om ons heen pakken ook hun punten dus het blijft spannend wat betreft het bereiken van de play-offs.”

Over de tegenstander is De Koning duidelijk. ,,Dat is een aardig ploegje”, zegt de trainer met gevoel voor understatement.

,,Met Navratil en Andrade hebben ze handige en ervaren buitenspelers. Het middenveld met Van Moorsel, Van der Venne en Bakx is ook goed. Echt een ploeg die top vijf hoort te spelen.”

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons