Geen asbest in grondmonsters van het Snippenbos in IJmuiden

Geen asbest in grondmonsters van het Snippenbos in IJmuiden
IJmuiden

In de grondmonsters die eind vorige week zijn genomen bij het Snippenbos, is geen asbest aangetroffen.

Dat laten de Omgevingsdienst IJmond en de gemeente Velsen weten naar aanleiding van de onderzoeksresultaten.

Volgens de woordvoerder van de omgevingsdienst omschrijft het gespecialiseerde onderzoeksbureau de vondst van asbest in grond die bij het bouwproject vandaan kwam als een ’toevalstreffer’. Het onderzoeksbureau schrijft ook dat er geen vervolgonderzoek noodzakelijk is.

Lees ook: Asbest onder Snippenbos in IJmuiden

De gemeente Velsen laat weten dat er geen aanvullende maatregelen getroffen hoeven te worden rond de plek waar nog grond opgeslagen ligt. Ook omwonenden hoeven geen extra maatregelen te treffen of zich aan extra regelgeving of veiligheidsmaatregelen te houden.

Kelder

De resultaten van het onderzoek komen volgens de gemeente overeen met grondonderzoek dat in 2012 en 2015 is uitgevoerd. ’Dit betekent dat er geen (gezondheids)risico’s zijn voor de omgeving en de aannemer zijn werkzaamheden kan hervatten’.

Aan het Snippenbos is een aannemer bezig met het aanleggen van een kelder. Hierbij werd 355 kuub grond afgegraven. Een groot deel daarvan, 255 kubieke meter grond, werd afgevoerd naar de firma Braam. Daar werd in een monster asbest aangetroffen, waarop direct de overige grond ook is onderzocht. Naar nu blijkt is de grond toch asbestvrij en hoeft er niet gesaneerd te worden.

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons