Premium

Wethouders Castricum vangen opnieuw bot: geen rotonde op N203 naar sportpark Noord-End

Wethouders Castricum vangen opnieuw bot: geen rotonde op N203 naar sportpark Noord-End
Luchtfoto van het gebied met de voetbalvelden bij het Jac. P. Thijsse College. Rechts de N203. Daar wil Castricum een rotonde, maar de provincie niet.
© archieffoto hans van weel
Castricum

Een hernieuwde poging van het college van Castricum om een rotonde op de N203 te bewerkstelligen, is wederom stukgelopen bij de provincie.

Dat blijkt uit een brief van Gedeputeerde Staten aan het college van b en w.

De Castricumse wethouders Paul Slettenhaar (verkeer) en Ron de Haan (sport) hadden in een gesprek met gedeputeerde Elisabeth Post gevraagd om de rotonde als ontsluiting van sportpark Noord-End.

Daar komt een nieuw zwembad als vervanger van de verouderde Witte Brug. De vele te verwachten bezoekers komen bij het toch al drukke verkeer richting sporthal De Bloemen, het Jac. P. Thijsse College, FC Castricum en andere sportclubs. Buurtbewoners maken zich grote zorgen. Een afslag van de provinciale weg N203 via een rotonde zou een oplossing zijn. Het vorige college deed al een poging bij de provincie, maar de toenmalige wethouder Rob Schijf ving bot. Hij kreeg uit de raad het verwijt niet zijn uiterste best te hebben gedaan.

Maar ook de twee nieuwe wethouders Slettenhaar en De Haan hebben Post niet op andere gedachten kunnen brengen, zo blijkt uit de brief.

’De weg kent hoge verkeersintensiteiten en is een belangrijke ontsluitingsweg voor Castricum, Heiloo en Limmen. Op dit soort wegen staan wijn geen nieuwe uitritten toe’. De aansluiting zou een ’negatief effect op de doorstroming’ hebben en een ’potentieel conflictpunt’ vormen, aldus Post.

De brief komt donderdagavond aan de orde in een raadsdebat over het zwembad.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen