Zes omwonenden Circuit Zandvoort goed voor 71 klachten

Zes omwonenden Circuit Zandvoort goed voor 71 klachten
De 2019-editie van de nieuwjaarsrace op Zandvoort.
© United Photos/Rob van Wieringen
Zandvoort

Van de 159 klachten over herrie van Circuit Zandvoort in 2018 zijn er 26 afkomstig van een inwoner van het nabij Zandvoort gelegen dorpje Bentveld.

Een inwoner van Haarlem kwam vorig jaar tot achttien klachten over het circuitgeluid, een inwoner van Overveen klaagde negen keer. In Zandvoort zelf waren twee inwoners goed voor elk zes klachten. Ook in Bloemendaal en Heemstede/Aerdenhout wonen twee multi-melders, vorig jaar dienden zij elk drie klachten in.

Op de zogenoemde twaalf UBO-dagen (lawaaidagen in de volksmond) kwamen naar verhouding veruit de meeste klachten binnen, vijftig in 2018 en negen (van de 32) een jaar eerder. De meeste overlast veroorzaakte de ADAC GT Masters, op 17, 18 en 19 augustus vorig jaar.

Zes klagers waren vorig jaar dus verantwoordelijk voor 71 klachten. Dat doet er volgens voorzitter Karel van Broekhoven van platform Rust bij de Kust niet toe. ,,Het circuit ligt daar sowieso verkeerd. De vergrijzende bevolking wil meer de natuur in, terwijl er ook nog eens steeds meer mensen in het gebied komen wonen.’’

Lees ook: Veel meer klachten over herrie Circuit Zandvoort

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons