En alweer stapt een wethouder vroegtijdig uit de boot in Heerhugowaard

En alweer stapt een wethouder vroegtijdig uit de boot in Heerhugowaard
Jan van der Starre.
© Archief
Heerhugowaard

Jan van der Starre (69) treedt terug als wethouder van de gemeente Heerhugowaard. Dat heeft hij dinsdag meegedeeld aan het college van B&W.

,,Het is mijn eigen beslissing. Ik merk dat het wethouderschap meer energie van mij vraagt dan ik momenteel beschikbaar heb’’, laat hij weten. De fractie van Senioren Heerhugowaard (de partij die hem op het wethoudersschild hees) gaat op zoek naar een vervanger. Van der Starre laat weten ’wel de ambitie te hebben om terug te keren in de gemeenteraad’.

Nummer drie

Jan van der Starre is wethouder nummer drie uit het college die de gedroomde rit niet vol maakt. Dat college zou eerst vijf wethouders tellen. Maar al voor haar benoeming moest Carola van ’t Schip (HOP) om gezondheidsredenen opgeven: de kanker die ze hoopte overwonnen te hebben keerde terug. De resterende wethouders besloten haar portefeuilles onderling te verdelen.

Vervolgens haakte in februari van dit jaar Gido Oude Kotte (CDA) af: hij wordt op 16 april burgemeester van Aalsmeer.

En nu bezwijkt Jan van der Starre onder de bestuurlijke verantwoordelijkheden. Hij maakt sinds de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 deel uit van het college en zit sinds 2010 in de raad van Heerhugowaard. Zijn vertrek als wethouder is op vrijdag 24 mei.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen