Premium

’Ron Beton’ en AZ scoren met voedingslessen op basisschool In ’t Veld Zaandam

’Ron Beton’ en AZ scoren met voedingslessen op basisschool In ’t Veld Zaandam
Ron Vlaar heeft gescoord en deelt zijn blijdschap met de leerlingen van In ’t Veld.
© Foto Wim Egas
Zaandam

Met twee potjes voetbal tegen Ron Vlaar (verdediger) en Michel Vonk (trainer) van AZ en een zelfgemaakte quiz opende basisschool In ’t Veld in Zaandam dinsdagochtend de eigen versie van de Rabo AZ Foodtour.

Twee weken lang volgen de leerlingen van de groepen 7 en 8 van meester Tjeerd Hek interactieve lessen over gezonde voeding en sport en maken ze dagelijks een videoverslag. Zo maken ze kans op presentatie van hun vlogs in het AZ-stadion en een bezoek aan een wedstrijd. Het educatieproject is opgezet door AZ, Greenport Noord-Holland Noord, JOGG en vijf regionale Rabobanken. Dinsdag kregen 96 klassen van 65 scholen de introductieles.

Schooldoeltje

Ömerali Çat had de nacht ervoor niet geslapen, zo graag wilde hij zijn idool Ron Vlaar ontmoeten. Hij is een groot AZ-fan en doelman bij Rood-Wit en ging de confrontatie met ’Ron Beton’ niet uit de weg, al scoorde de AZ-man op grootse wijze tegen hem in het schooldoeltje. Voorafgaand presenteerde Ron Vlaar, gadegeslagen door Vonk en clubarts Joost van der Hoek, in een afvalrace een reeks vragen over voeding en AZ op het schoolplein.

In het klaslokaal draaiden leerlingen Ruben Baars en Khaled Kadrieh de rollen om en stelden ze in een spannende computerquiz juist vragen over AZ aan de sportmensen. De clubarts en de verdediger eindigden vlak voor leerling Dylan. Vervolgens werd Ron Vlaar flink aan de tand gevoeld over zijn persoonlijke leven maar ook over die prachtige goal over een afstand van vijftig meter in de wedstrijd Harkemase-Boys-Feyenoord (2009). Vlaar vertelde ook dat zijn specialiteit is ’om de wedstrijd te lezen’ zodat hij altijd eerder op de juiste plek is dan de aanvallende spits. De 34-jarige AZ-speler liet ook doorschermeren dat hij niet de ambitie heeft om AZ in te ruilen voor een andere ploeg.

Met handtekeningen en foto’s werd de sessie afgesloten. De leerlingen konden daarna met de gekregen selfiesticks aan de slag.

Zie ook www.raboazfoodtour.nl

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen