Onze Gezellen trekt Toon Beijer aan

Onze Gezellen trekt Toon Beijer aan
Toon Beijer.
© Archieffoto
Haarlem

Vierdeklasser Onze Gezellen pakt verrassend uit met de keuze voor een nieuwe trainer. Vanaf aankomend seizoen is Toon Beijer hoofdtrainer van de Haarlemmers.

Verschillende kandidaten zaten in de sollicitatieprocedure, maar met Beijer had het bestuur meteen een goede klik.

,,Toon is iemand met een uitstekende voetbalvisie gericht op het beter maken van spelers en de teams waarin zij spelen”, zo lichtte Carl Beijer, bestuurslid technische zaken en geen familie van de nieuwe trainer, de keuze toe.

,,Hij zal zich hoofdzakelijk met de eerste selectie bezighouden, maar zal met bijzondere belangstelling betrokken zijn bij de totale vereniging. Dit zal de verdere ontwikkeling van Onze Gezellen in de komende jaren alleen maar ten goede komen.”

Telstar

De 68-jarige Beijer uit Velsen-Zuid werkte in binnen- en buitenland in het betaalde en amateurvoetbal. Ook als scout en technisch directeur was Beijer langere tijd werkzaam. In de regio is de nieuwe oefenmeester van Onze Gezellen vooral bekend om zijn dienstjaren bij Telstar.

,,Het is mooi dat we iemand met het niveau en de ervaring van Toon aan onze club hebben weten te binden”, aldus voorzitter Hans Rutte.

Onze Gezellen is bezig aan een matig seizoen. De jonge ploeg staat op dit moment slechts op de tiende plaats in de vierde klasse D met nog acht duels voor de boeg.

Dat kostte Delano Snijders twee weken geleden al zijn functie als trainer. Tot aan het einde van het seizoen neemt Pascal de Wit zijn taken over.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen