Premium

Afwezige Serena Stel compleet verrast met winst sportvrouw van Castricum

Afwezige Serena Stel compleet verrast met winst sportvrouw van Castricum
Yanne Dorenbos is de sportman 2018 van Castricum geworden. Uit handen van oud AZ voetballer Hans Mol (M) kreeg Dorenbos de beker en bloemen werden overhandigd door Sebastiaan Huys (r), beleidsmedewerker Sport van de gemeente.
© Foto Ron Pichel
Castricum

In een vol clubhuis van Cas RC werden de sportprijzen 2018 uitgereikt tijdens een live uitzending van het plaatselijke radio Castricum 105. Yanne Dorenbos werd sportman, de rugbyvrouwen van Cas RC de sportploeg, Romana Carfora het sporttalent en de zaalvoetballer tot 17 jaar van Limmen de jeugdsportploeg. Het meest verrast werd de afwezige Serena Stel. De sportvrouw van 2015 werd werderom uitverkoren, maar dan over het kalenderjaar 2018.

De beker - en taart - werd door Anne-Miek Stel in ontvangst genomen. Vooraf had ze weinig vertrouwen in een goede afloop. „Ze is nu onderweg vanuit Antwerpen naar huis na een wedstrijd. Ze staat met mijn man Johan in de file op de ring van Antwerpen.”

Telefonisch bericht

Even later is er telefonisch contact met de 20-jarige zwemster. „Echt waar? Dit had ik echt niet verwacht.” Waarom? „Lisanne de Witte heeft toch een medaille gewonnen op een Europees kampioenschap. Ik dacht dat ze meer stemmen zou krijgen”, liet ze verheugd weten vanuit de auto. De openwaterspecialiste - ook goed op de langere stukken in het zwembad - vond het een eer om wederom tot sportvrouw van Castricum te zijn verkozen.

Bij de mannen was ook Dorenbos niet zeker van de winst. Dat was als baanwielrenner wel anders met zijn Europese titel op de puntenkoers. „Het was van die anderen ook goed. Met het stemgedrag weet je het nooit” liet de 18-jarige Castricummer weten.

Nu 18 jaar

De zaalvoetballer van Limmen tot 17 jaar hadden hun prijs al in ontvangst genomen en dronken er een biertje op. Maar, dat mag toch niet? Zijn jullie al 18 jaar dan? „Jazeker. We wonnen de prijs in mei 2018. Inmiddels mogen we allemaal een biertje nemen. En het is lekker hoor”, grapte Bjorn Valkering, terwijl hij de beker even omhoog hield. Of ze terecht de prijs hadden gekregen? „Ik denk het wel. In de competitie ging het wat minder, maar het Nederlands kampioenschap was een toernooi. En dat hebben we gewonnen. We zijn trotse Limmeners.”

Tegen de bar leunend volgde Jaimie van Sikkelerus de huldigingen. De motorcoureur - uittredend sportman - besloot zich niet opnieuw aan te melden. „Ik vind het wel mooi om te zien. Dit jaar rijd ik in de World Super Sportklasse. Volgend jaar ben ik er weer bij”, aldus de 21-jarige snelle Akersloter. Net op dat moment kreeg zijn dorpsgenoot Romana Carfora de prijs van het sporttalent uitgereikt. „Ja, dit is mijn eerste keer. Je weet het nooit hè?”, liet de mountainbikster in het voorbijgaan weten.

Het feest in het clubhuis van Cas RC werd compleet gemaakt met de uitverkiezing van de rugbyvrouwen tot sportploeg.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen