KZ klopt DOS’46 en ’vliegt er nog niet af’

KZ klopt DOS’46 en ’vliegt er nog niet af’
KZ’er Emiel de Kruijff in actie tijdens de heenwedstrijd tegen DOS.
© Archieffoto Ronald Goedheer
Korfbal

KZ hield met de 19-24 zege op DOS’46 in Nijeveen de hoop levend op het bereiken van de play-offs om de landstitel. ,,We hebben alles nog in eigen hand en het gevoel is momenteel goed’’, meldde trainer Wim Bakker.

In eigen hand is voor de Koogse korfballers overigens wel een relatief begrip, met Fortuna op slechts een puntje achterstand en nog wedstrijden tegen de sterkste clubs van Nederland, TOP en PKC, voor de boeg.

Dat waren zaterdag nog zorgen voor later, eerste missie was om DOS te verslaan. KZ ging wat gespannen het duel in. ,,Misschien waren we wat overgeconcentreerd. We hadden wel in ons achterhoofd dat we punten móesten binnenhalen om er niet vanaf te vliegen. DOS is thuis een lastige tegenstander en speelt aardig dit seizoen. Ze staan niet hoog op de ranglijst, maar als ze verliezen is het vaak met kleine cijfers.’’

Vlak voor rust sloeg KZ een gaatje, van 7-7 naar 7-10. In de tweede helft bleef DOS in de buurt. Via doelpunten van Anna Kriek en Anouk Haars werd het 14-18 en daarna kwam de zege niet meer in gevaar.

Bakker was vooral tevreden over het verdedigende optreden van zijn ploeg. ,,Met name het vak van Jordi Pasma, Esther Cordus, Anna Kriek en Joost Hofman was dominant. Uit 44 aanvallen in dat vak scoorde DOS maar vijf doelpunten. Dat was echt de verdienste van onze verdediging.’’

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons