Groen Geel heeft nog puntje nodig voor plek in play-offs

Korfbal

Groen Geel zette zaterdag Meervogels eenvoudig opzij (19-29). De ploeg uit Wormer heeft komende zaterdagavond aan één puntje genoeg om bij de beste twee in de hoofdklasse A te eindigen en zich te plaatsen voor de play-offs.

Dat punt behalen mag normaal gesproken geen probleem zijn, op bezoek bij nummer laatst SDO in Kamerik dat twaalf van de dertien eerdere wedstrijden verloor. Koploper Tempo (één punt voor op Groen Geel) en DSC (één punt achter de Wormers) spelen tegen elkaar. Groen Geel zou dus ook nog bovenaan kunnen eindigen. ,,Dat maakt ons niet zoveel uit. Als we de play-offs maar halen’’, oordeelde trainer Dico Dik.

Groen Geel kon in Zoetermeer rekenen op veel steun. Een volle touringcar met supporters reisde af om hun ploeg naar een overwinning toe te juichen. Dik: ,,Het helpt wel hoor, als je merkt dat het zo leeft bij de vereniging. Je speelt toch lekkerder voor een tribune gevuld met Groen Gelers.’’

De trainer was vooraf toch niet helemaal gerust op een goede afloop tegen laagvlieger Meervogels. Hij was bang dat de sterke reeks van zijn team doorbroken zou worden door het vrije weekend tussendoor. ,,Maar we zijn geen moment in gevaar geweest. Meervogels bungelt weliswaar onderin de ranglijst, je moet toch maar even winnen van zo’n ploeg en dat blijft lastiger dan je denkt. Maar we hebben het goed gedaan. We hebben ze vastgepakt en niet meer losgelaten.’’ Vooral vlak na rust was Groen Geel sterk en werd een groot gat geslagen.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons