KNVB geeft Zuidvogels drie punten in mindering na opstellen ’geschorste’ Daryl Yngard, Huizers in beroep

© Archieffoto

Robert Toret
Huizen

De KNVB heeft Zuidvogels de drie punten die het overhield aan het bezoek aan Roda ’46 (0-1) afgenomen. De club uit Huizen stelde in Leusden Daryl Yngard op, terwijl de rechtsback een week eerder - uit bij Zwaluwen ’30 - met twee keer geel van het veld was gestuurd.

Sinds dit seizoen worden spelers ook na zo’n ’indirecte’ rode kaart automatisch voor de eerstvolgende wedstrijd geschorst.

De scheidsrechter registreerde echter maar één van de twee kaarten, waardoor Yngard geen schorsing ontving en Zuidvogels hem voor het treffen met Roda ook gewoon kon opvoeren in het digitale wedstrijdformulier.

,,Tijdens de wedstrijd begon iemand uit de staf van Roda erover’’, aldus teammanager Gijs van Slooten.

,,Ze hadden in een verslag over die rode kaart gelezen en claimden dat Daryl niet mocht spelen en dat aanhangig te zullen maken bij de bond. Dat is gebeurd, waarop de aanklager ons drie punten in mindering en een boete van 3oo euro gaf en Daryl voor zes duels schorste. Pure powerplay. We zijn niet eens gehoord. We staan in ons recht en gaan ervan uit dat de zaak in beroep geseponeerd zal worden, maar hebben voor de zekerheid wel een jurist in de arm genomen.’’

Door de straf is de ploeg van Juan Fernandez Coto gezakt van de tiende naar de twaalfde plaats in de eerste klasse A, een p/d-plek.

Overigens gaat de Zaandammer na dit seizoen toch niet naar Zaanlandia, waar acht basisspelers om uiteenlopende redenen stoppen. Coto was daar tijdens de contractbesprekingen niet van op de hoogte.

Na overleg met de club besloot hij daarop af te zien van een definitieve verbintenis.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen