Organisator Tom Bezemer (AV Zuidwal) weet het zeker: ’De Trappenbergloop zal nooit verdwijnen’

Het was ongekend warm vorig jaar tijdens de Trappenbergloop.© Archieffoto

Nico Vink
Huizen

De jaarlijkse Trappenbergloop, op het landgoed achter de voormalige behandelcentra van Merem in Huizen, wordt zondag ’gewoon’ weer verlopen.

Nadat dit terrein november vorig jaar verkocht werd, gingen er geluiden op dat het wel eens gedaan zou kunnen zijn met de Trappenbergloop in en rond het prachtige bosgebied, waar duurzame, hoogwaardige sociale huurwoningen gebouwd zullen gaan worden.

,,We hebben bos nodig om te lopen. Dat hebben we en dat blijft ook gewoon zo’’, ontzenuwt Tom Bezemer, van het organiserende AV Zuidwal, de geruchten. ,,We kunnen nog twee jaar in de oude scholen op het terrein terecht en daarna zien we wel weer verder. We kunnen ook gewoon tenten plaatsen in het bos. Een ding is zeker: de Trappenbergloop zal nooit verdwijnen.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Waar deze loop over tien kilometer jarenlang gehouden werd onder winters omstandigheden en zelfs wel eens afgelast werd door sneeuw en ijzel, moest vorig jaar te elfder ure nog extra drinkwater worden aangevoerd vanwege een onverwacht fel voorjaarszonnetje.

Voor morgen zijn de weersvoorspellingen daarentegen ideaal. Of tweevoudig winnaar Leon Graumans zijn titel komt verdedigen, is nog onzeker. Erik Kallenberg, ondertussen ’Mister Trappenberg’, staat sowieso aan de start.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Eemnesser (33) won in 2014 uit het niets, was in 2016 weer de snelste en eindigde verleden jaar achter Graumans als tweede. Hij heeft na een ’dipje’ zijn ritme weer volledig hervonden en behoort dan ook tot de favorieten. Bij zijn vijfde keer dat hij aan het vertrek staat, gaat hij voor niets minder dan de zege.

,,Verleden jaar zat ik met veranderd werk en een verhuizing van Hilversum naar Eemnes. Dat speelde toch allemaal mee. Nu gaat het weer prima. Ik ben in opbouw voor de marathon van Rotterdam. Daar wil ik een pr van 2,35 uur lopen”, aldus de atleet van de Mila-groep van GAC, die nu slechts af en toe nog uit zijn ritme wordt gehaald door een ’kleine’ van vier maanden oud. Dat het met de vorm wel goed zit, bewees Kallenberg op het NK. In Schoorl kwam hij na 33,20 minuten over de finish.

Bij de vrouwen komt de Canadese Heather Bray haar titel verdedigen. Runner-up Karin Vissers, pas moeder geworden, is niet van de partij.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen