Zaanstad krijgt dit jaar extra buurtcampings in Wormerveer en Saendelft

Zaanstad

Het aantal buurtcampings in Zaanstad breidt zich dit jaar uit. In vijf parken wordt in het weekend van 12 tot 14 juli gekampeerd. Twee meer dan vorig jaar, toen het evenement voor het eerst werd gehouden. Het Noordsterpark in Wormerveer en het park bij basisschool de Octant in Saendelft-Oost zijn de nieuwe locaties.

Buurtcampings worden in heel Nederland gehouden. Wijkbewoners kunnen tijdens het evenement kamperen in hun eigen park. Ze slapen er niet alleen, ook nemen ze deel aan verschillende activiteiten. Op die manier leren de deelnemers elkaar beter kennen. Iedere camping wordt georganiseerd door mensen uit de buurt.

Germaine Ram-Poppen is de initiatiefnemer van de buurtcamping in Saendelft. Ze heeft vaker evenementen heeft gehouden voor haar buurt. Zo was er eerst een straatfeest, later verzorgde ze een burendag.

Team

Toen ze hoorde van de buurtcamping, besloot ze zich daarvoor in te zetten. ,,Ik heb een team vrijwilligers bij elkaar gevonden. Binnenkort bespreken we hoe de driedaagse camping eruit komt te zien.’’

Nelis Holst uit Wormerveer, eigenaar van een evenementenbureau, hoopt in het Noordsterpark een buurtcamping op te zetten.

Hij kwam via zijn moeder op het idee. ,,Zij woont in Zaandam en zag vorig jaar hoe gemoedelijk het eraan toeging tijdens de camping in het Burgemeester in ’t Veldpark. Toen ik daarover hoorde, leek het mij ook wel wat voor mijn eigen dorp.’’

Of het allemaal gaat lukken, weet Nelis niet zeker. Komende week bekijkt hij met de overkoepelende organisatie van de buurtcampings of het Noordsterpark geschikt is om te kamperen. Ook de vergunningen moeten nog worden aangevraagd.

Andere plekken waar komend jaar buurtcampings plaatshebben, zijn het Agathepark in Krommenie, het Kogerveldwijkpark en het Burgemeester In ’t Veldpark in Zaandam. In Waterland zijn nog geen vrijwilligers opgestaan die het evenement willen houden.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen