Telstar boekt eerste overwinning sinds december

Telstar boekt eerste overwinning sinds december
Utrecht

Telstar heeft uit bij Jong FC Utrecht de eerste overwinning in tien wedstrijden geboekt. Voor het eerst sinds 10 december tegen Jong AZ werden er drie punten veroverd.

Op het trainingscomplex Zoudenbalch van FC Utrecht schoot Telstar sterk uit de startblokken. De club had immers wat goed te maken na een serie van vier nederlagen tegen achtereenvolgens MVV, RKC, FC Oss en Jong Ajax.

Lees hier een uitgebreid verslag: Telstar zet streep onder slechte reeks [video]

Met Moreira in plaats van de logge Karim Rossi naast Terell Ondaan had Telstar veel beweging in de aanval. Ook Sno en Najah begonnen scherp.

Het leidde snel tot kansjes. In de vijftiende minuut maakte Najah de openingstreffer vanuit een slecht weggewerkte bal van de Utrechters. Een verlossende treffer. Telstar had immers 349 minuten droog gestaan.

Telstar speelde tegen Jong Utrecht bij vlagen aardig. Zeker in de eerste helft. Het had de wedstrijd al eerder in het slot moeten gooien.

Ondaan kwam in de eerste helft alleen op de doelman af en schoot hoog over. In de tweede helft raakte hij vanuit een vrije trap de lat.

Ook tegen Oss en Jong Ajax raakte hij het houtwerk. Telstar mocht van geluk spreken dat clubtopscorer Nick Venema twee keer een honderd procent kans onbenut liet.

Meer nieuws uit Telstar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons