Johan Goossens in Stadsschouwburg Velsen

Johan Goossens.

Johan Goossens.© Foto Merlijn Doomernik/Buro Rust

Mitzie Meijerhof
IJmuiden

Johan Goossens staat dinsdag met ’Vlam’ in Stadsschouwburg Velsen. Cabaret is de perfecte kunstvorm om intieme zaken aan de orde te stellen.

Het vuur van de liefde, de passie, en seks, daarover gaat de nieuwe show van de cabaretier. En wanneer je het over seks hebt, heb je het over schaamte. Daarom bracht hij zijn eerste try-outs in Engeland, waar hij niemand kent. Toen een paar voorzichtige avonden in Amsterdam. En de reacties waren zo lovend dat hij niet meer terug kon.

„Seks is een lastig onderwerp, waar eigenlijk niemand eerlijk over durft te praten. Dat ga ik proberen te doorbreken”, aldus Goosens. Vlam is persoonlijk en kwetsbaar. De show gaat over seks en over schaamte. Over man-vrouw verhoudingen. Over homo’s en hetero’s en je plek in de maatschappij. En natuurlijk over liefde. Vlam zit vol vieze verhalen en mooie liedjes. Het leek me leuker om een programma te maken over mijn nachtleven, in plaats van mijn dagleven.”

Goosens staat op het podium samen met pianist Eelco Menkveld. Adviesleeftijd volgens de cabaretier: 16+. Dinsdag 5 maart. Aanvang 20.15 uur. Kaarten via: www.stadsschouwburgvelsen.nl.

Meer nieuws uit Cultuur

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.