Bouw fietsverbinding Slinger Zaandam vertraagd na aanrijding

De Slinger in aanbouw.© Foto Zaanstad

Van onze verslaggever
Zaandam

Als gevolg van een aanrijding door een vrachtwagen moet een stalen hulpconstructie van de nieuwe fietsverbinding de Slinger in Zaandam opnieuw opgebouwd. Dat meldt de gemeente Zaanstad.

De vrachtwagen kwam op donderdag 14 februari tegen de onderkant van de hulpconstructie terecht, waardoor een deel van de stalen constructie is omgebogen en verschoven. Vrachtverkeer kon hierna niet meer onder de constructie door. Met verkeersregelaars werden vrachtwagens om het werk heen geleid.

Bij het vervolg van de werkzaamheden gaat het verkeer niet meer onder de constructie door maar komt er een nieuwe tijdelijke weg voor het autoverkeer over het bestaande fietspad. Fietsers volgen de omleiding zoals deze er nu al ligt.

De gemeente onderzoekt hoe deze aanrijding ondanks borden en andere waarschuwingen heeft kunnen plaatsvinden. De spooroverbouwing is een route voor voetgangers en fietsers, die aansluit op het Stadhuisplein en de Slinger over de Houtveldweg. Hoe lang de bouw vertraagd wordt, is nog niet duidelijk.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.