Bewoner Kees van Ojik uit Schipholoverleg gestapt

Bewoner Kees van Ojik uit Schipholoverleg gestapt
Voormalig huisarts Kees van Ojik.
© archieffoto United Photos
Zwanenburg

Bewonersvertegenwoordiger Kees van Ojik is uit het Schipholoverleg gestapt. Hij is het niet eens met de koers van de andere bewoners, die tegen verdere groei van Schiphol zijn.

Zijn plek is nu overgenomen door Rob van der Pol uit Zwanenburg. Matt Poelmans uit Oegstgeest heeft al sinds december het woordvoerderschap overgenomen en een vertegenwoordiger uit Aalsmeer werd door zijn achterban aan de kant gezet. „Ik ben niet aan de kant gezet, maar heb zelf besloten op te stappen. Sowieso zou ik me niet verkiesbaar stellen voor weer een periode van vier jaar. Daarvoor ben ik te oud”, meent Van Ojik, die volgende week 84 jaar wordt.

De verkiezingen van de tien bewonersvertegenwoordigers zijn tot het eind van het jaar uitgesteld, maar ook daar wil de voormalige huisarts uit Zwanenburg niet meer op wachten. „Na het afwijzen van het door mij voorgestelde compromis, heb ik mijn conclusies getrokken. De andere bewoners willen helemaal geen groei. Ik vond een groei van 500.000 naar 525.000 in tien jaar tijd zeer acceptabel. Dan hebben we het over 25.000 extra vluchten per jaar. Dat is er één extra per dag op de Zwanenburgbaan en op de Aalsmeerbaan. Dat wel samen met de opening van vliegveld Lelystad voor vakantievluchten.”

Dat de bewonersdelegatie later het standpunt heeft verhard in ’geen groei’, vindt Van Ojik ’wereldvreemd’. Ook de gemeenten en provincies en milieugroepen willen geen groei, maar de luchtvaartsector en luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen wel.

Meer nieuws uit Haarlem

Lees hier de digitale editieVolg ons