Veel risico’s rond verplaatsing stadhuis Den Helder, maar wethouder heeft ’absoluut vertrouwen’

Wethouder Michiel Wouters.

Wethouder Michiel Wouters.© Peter van Aalst

Delano Weltevreden
Den Helder

Wethouder Michiel Wouters wil niet vertellen wat er gebeurt als blijkt dat de verhuizing van het stadhuis veel meer geld kost dan de raad beschikbaar stelt.

Op vragen van PVV, GroenLinks en Behoorlijk Bestuur gaf hij daar geen inhoudelijk antwoord op. Hij wil niet in ’wat als’ discussies verzeild raken, deelde hij de fracties bij herhaling mee. Het college moet onder meer oplossingen zoeken voor de parkeerdruk die de verhuizing van het stadhuis naar Willemsoord met zich meebrengt. En voor de verkeersafwikkeling in de omgeving van de voormalige rijkswerf.

Absolute vertrouwen

,,Het college heeft het absolute vertrouwen dat alles binnen het afgesproken krediet kan worden uitgevoerd’’, aldus Wouters.

PVV’er Leo van Esdonk is verbaasd. Hij vraagt zich af hoe Wouters kan beweren dat er geen zwaarwegende argumenten meer boven kunnen komen drijven die mogelijk tot een ander inzicht kunnen leiden over de verplaatsing van het stadhuis. Juist omdát er nog van alles uitgezocht moet worden, is het volgens de PVV’er een levensgroot risico dat het plan financieel uit de hand loopt. Het irriteert hem dat wethouder Wouters geen duidelijk antwoord wil geven.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.