Alex Plat staat te trappelen om weer te mogen voetballen met Jong Volendam

Alex Plat staat te trappelen om weer te mogen voetballen met Jong Volendam
Alex Plat, hier vorig seizoen in actie tegen Odin’59.
© Foto Ron Pichel
Volendam

Alex Plat (21) kwam tijdens de wedstrijd met Jong FC Volendam bij ADO’20 hardhandig in aanraking met zijn tegenstander. Het gevolg van die botsing op 17 februari: een gebroken oogkas en jukbeen. Inmiddels is hij geopereerd en staat de Volendammer weer te trappelen om het veld op te gaan. ,,Het gaat om mijn hoofd, dus ik moet wel een beetje voorzichtig zijn.’’

„Hoe het gaat? Ja, eigenlijk steeds beter”, begint Alex Plat. In Heemskerk kopte de verdedigende middenvelder de bal op de paal en dat was voorlopig zijn laatste wapenfeit, want bij die actie liep hij de hoofdwond op.

Het gebeurde vlak na rust en de schrik zat er flink in bij de talentenploeg, want daarna liep ADO’20 uit van 0-0 naar 4-0. Maar dat was op dat moment bijzaak. ,,Hij had een deuk in zijn hoofd, had koppijn en was misselijk. Gelukkig was hij wel steeds bij kennis en hopelijk valt het mee’’, reageerde trainer Johan Steur destijds.

Het had inderdaad slechter kunnen aflopen. „Ik ben vorige week geopereerd en had eigenlijk geen pijnstilling nodig. Het was in het begin een beetje opgezwollen, maar inmiddels zie je er niets meer van en voel ik ook niets meer.”

Omdat er niet te veel druk op zijn hoofd mag komen, heeft de dokter aangeraden om de komende zes weken rustig aan te doen. „Als het aan mij ligt, ga ik volgende week weer beginnen”, lacht de Volendammer.

„Het gaat om mijn hoofd, dus ik besef ook wel dat het niet verstandig is. Vanaf volgende week mag ik rustig weer een beetje het veld op, maar duels zijn uit den boze.”

Plat kan zich het bewuste moment niet meer exact herinneren. Veel wel.

„Het was een kopduel en ik kwam tegen iemands hoofd of elleboog aan, dat weet ik niet meer. Het was in ieder geval hard. Ik sprong eigenlijk direct op en keek om me heen om te kijken of er iemand anders last had. Nick Mepper (Runderkamp, red.) kwam aangelopen en keek direct weg. Hij vertelde me later dat hij bijna over zijn nek ging. Ik kon het zelf natuurlijk niet zien. Kon eigenlijk helemaal niets zien door één oog, want die zat dicht. Beetje duizelig, maar verder oké. Pas toen ik in de kleedkamer kwam en in de spiegel keek, zag ik dat er een kuil in mijn voorhoofd zat en begreep ik de ernst van de situatie.”

Er blijkt een oogkas en een gedeelte van het jukbeen te zijn gebroken. Er zijn twee plaatjes in zijn oogkas geplaatst (achter de wenkbrauw) en eentje in zijn jukbeen.

Oppassen bij de volgende douanecontrole dus. „Daar controleren ze niet”, grijnst Plat. „Alhoewel, er zit ook een plaat in mijn arm, dus er zullen wel wat belletjes afgaan.”

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons