Jong FC Volendam heeft geen kind aan Hercules

Jong FC Volendam heeft geen kind aan Hercules
Volendam

Jong FC Volendam had zaterdag aan een helft genoeg om Hercules op de knieën te krijgen. De formatie van trainer Johan Steur was in het eerste bedrijf al vier keer trefzeker en ontdeed de wedstrijd daarmee van alle spanning. Het zou uiteindelijk 5-1 worden.

Dat de Volendammers de bovenliggende partij zouden zijn, werd al snel duidelijk. Dani van der Moot kreeg in de openingsfase al twee grote kansen en de openingstreffer viel in de zeventiende minuut via de voet van Derry John Murkin.

Gerry Vlak verdubbelde niet veel later de voorsprong, waarna Van der Moot en Murkin de ruststand op 4-0 bepaalden.

De bezoekers uit Utrecht hadden nog een hele helft om iets te forceren, maar de verwachte storm bleef uit. De Volendammers konden de wedstrijd rustig uitspelen en maakten via Martijn Kaars zelfs een vijfde treffer.

Hercules liet pas in de slotfase van zich horen toen Jeffrey Vlug een toegekende strafschop verzilverde. Zijn doelpunt was echter slechts voor de statistieken.

„We scoorden vandaag vrij makkelijk”, constateerde Steur.

„De wedstrijd verliep daardoor ook automatisch een stuk makkelijker voor ons. Dit was een wedstrijd die we moesten winnen en dat hadden we in de eerste helft al voor elkaar. Daarna sloop er wat gemakzucht in, terwijl we eigenlijk hadden kunnen doordrukken naar een veel ruimere score. Maar we mogen eigenlijk niet klagen over deze uitslag, want de jongens hebben het gewoon heel goed gedaan.”

Jong FC Volendam-Hercules 5-1.

Doelpunten Jong Volendam: Murkin (2), Vlak, Van der Moot, Kaars.

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons