Drie inbrekers op heterdaad betrapt bij woning in Assendelft

© Foto: ANP/Koen Suyk

Assendelft

Drie mannen zijn vrijdagavond aangehouden nadat zij hadden geprobeerd in te breken in een woning in de H.P. Berlagestraat in Assendelft.

Een alerte getuige zag rond 22.45 uur twee mannen op het dak van de woning klimmen, twijfelde geen moment en belde de politie. Hij vermoedde dat het duo wilde inbreken.

De politie had dankzij de melding tijd om van alle kanten aan te rijden en het huizenblok af te zetten. Meerdere politievoertuigen waren binnen enkele minuten ter plaatse, waaronder een hondengeleider met zijn hond Paco.

Bij aankomst in de straat kon direct een eerste verdachte worden aangehouden die probeerde te vluchten. Een tweede verdachte had zich verstopt in een tuin. Hond Paco vond deze inbreker. Toen hij er alsnog vandoor wilde gaan en over een schutting probeerde te klimmen, beet Paco de inbreker in zijn bil. Hierop kon ook hij aangehouden.

In de omgeving troffen agenten vervolgens een voertuig met inzittende aan. Deze man werd aangehouden op verdenking van medeplichtigheid.

De drie verdachten, mannen van 18, 20 en 24 jaar uit Assendelft, zijn naar het politiebureau in Zaandijk gebracht. Ze zitten nog vast. Voor de man die werd gebeten door de hond, is een arts opgeroepen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.