Inloophuis Adamas wordt zeer positief gewaardeerd

Nieuw-Vennep

De bezoekers van Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep ervaren deze voorziening positief.

De informele zorg bij kanker wordt door 96 procent van de bezoekers als positief ervaren. Dat blijkt uit een onderzoek naar de IPSO-inloophuizen, waar Adamas bij hoort.

Uit het door Sinzer en in samenwerking met KWF uitgevoerd onderzoek blijkt verder dat 84 procent van de bezoekers vindt dat door het bezoek aan het inloophuis hun kwaliteit van leven is verhoogd. Ook hoog scoort beter kunnen ontspannen en beter hulp durven vragen door het bezoek aan het inloophuis. Daarnaast is vastgesteld dat inloophuizen een belangrijke bijdrage leveren bij arbeidsparticipatie.

Bij Adamas kunnen mensen met kanker en hun naasten terecht voor laagdrempelige psychosociale ondersteuning, contact met lotgenoten, informatie en activiteiten gericht op ontspanning, expressie en verwerking.

,,Dat gasten de toegevoegde waarde van Adamas ervaren, weten we door gesprekken die wij dagelijks voeren”, vertelt leidinggevend coördinator Annelies Osinga van Adamas, ,,maar wij weten ook dat onderzoek van belang is voor verwijzers binnen het oncologische veld en voor het verkrijgen van financiering.”

Op dit moment wordt Adamas zevenduizend keer per jaar bezocht in Nieuw-Vennep en zijn er 7.500 contactmomenten in het Spaarne Gasthuis oncologiecentrum. Met meer geld kan het inloophuis van waarde zijn voor een nog grotere groep mensen. Daar kan dit onderzoek een rol in spelen.

Meer nieuws uit Haarlem

Lees hier de digitale editieVolg ons