D66 bepleit alternatief stadhuis Den Helder aan Bijlweg

© Foto ANP

Arie Booy
Den Helder

,,Er wordt geen rekening gehouden met argumenten die in de commissie aangevoerd zijn over de verhuizing van het stadhuis”, stelt Henk Mosk van D66.

De opmerkingen, gemaakt door Stadspartij, Seniorenpartij, PvdA, Behoorlijk Bestuur, PVV, Gemeentebelangen, GroenLinks en D66, hebben niet geleid tot enige aanpassing in het voorstel zoals dat maandag in de raad wordt behandeld zegt hij.

D66 zou graag zien dat serieus gekeken wordt naar een alternatief voor de tijdelijke huisvesting van het stadhuis: ,,Voor de korte termijn hebben wij o.a. gevraagd waarom Kerkgracht 1 nu wel in aanmerking komt, terwijl dat in de jaren hiervoor nooit kon. Er wordt totaal niet op ingegaan.” De ruimten aan de Kerkgracht zijn volgens Mosk niet direct geschikt en op de eerste verdieping is geen bekabeling aanwezig voor computers en dergelijke.

Volgens D66 is het beter om Bijlweg 1 (waar de dienst stadsontwikkeling in zat) te benutten als tijdelijke huisvesting: ,,Parkeerterrein en entree moeten worden opgeknapt en een ruimte verbouwd tot raadszaal, maar die kosten zijn lager dan voor de Kerkgracht.”

Lees ook: Gemeenteraadsleden Den Helder bedreigd om verplaatsing stadhuis naar Willemsoord

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.