Premium

Personeel in de bres voor bestuurder van Nusantara

Personeel in de bres voor bestuurder van Nusantara
Frans Broekhuizen.
© Archieffoto Kastermans
Bussum

Een deel van het personeel van Nusantara maakt zich sterk voor de terugkeer van directeur Frans Broekhuizen. Dit blijkt uit een brief die de anonieme medewerkers hebben gestuurd aan de Raad van Toezicht van het verzorgingshuis voor ouderen met Indische achtergrond. ’Samen met Frans Broekhuizen willen we ons op de toekomst richten. Wij willen voortzetting van het beleid dat door hem in gang is gezet, en vooral dat hij zelf aanblijft als bestuurder van Nusantara’.

Directeur/bestuurder Broekhuizen is begin februari per direct ontslagen vanwege een vertrouwensbreuk. Het vertrouwen is ’ernstig en onherstelbaar beschadigd’, zo maakte de Raad van Toezicht toen bekend. Hij stond al sinds eind december op non-actief. Details over wat er precies mis zou zijn, wil Nusantara niet geven ’in verband met de privacy’. Uit een schrijven van klokkenluider Diederik Vogelpoel aan onder meer de inspectie voor de gezondheid - en ook in het bezit van deze krant - zou het bij Nusantara zowel financieel als op zorggebied een zooitje zijn.

Het personeel dat nu pleit voor terugkeer van Broekhuizen beweert echter precies het tegenovergestelde. Hij zou na zijn aantreden in 2014 de exploitatie juist hebben weten om te buigen van een verlies van anderhalf miljoen, naar een plus van een half miljoen euro. Volgens het personeel is juist interim-bestuurder Ben de Valk oorzaak van alle problemen. ’De weg die Ben de Valk voor Nusantara uitstippelt, breekt alles wat is opgebouwd weer af. Er is gebroken met het in vijf jaar opgebouwde beleid. Ook is er gebroken met de platte organisatiecultuur, die gekenmerkt werd door aandacht voor de professionaliteit en persoon van de medewerkers, ondersteuning van hun inzet, onderlinge communicatie en samenwerking’.

De personeelsleden willen anoniem blijven omdat zij bang zijn voor mogelijke represailles: ’Wij hebben Broekhuizen ervaren als een integer mens, met hart voor zijn werk en voor de mensen die aan zijn zorg zijn toevertrouwd’.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen