Premium

Parkeerders met Texelse bus opgepikt

Parkeerders met Texelse bus opgepikt
De door D66 gesignaleerde foto van bussen en auto’s.
© Foto Je bent jutter als
Den Helder

Directeur Hans Broekmeulen van Willemsoord gaat verhaal halen bij een Texels evenementenbureau dat bezoekers van het eiland op de oude rijkswerf laat parkeren en hen daar met de bus ophaalt.

De situatie is ook D66-raadslid Frans Klut opgevallen. Hij heeft er raadsvragen over gesteld aan het college van b en w. Klut: ,,Bijgaande foto zag ik op internet. Veel geparkeerde auto’s en Texelse bussen die de gasten vervolgens naar het eiland brengen. Ik ben toen even gaan kijken op Texelse websites waar dit gewoon zo wordt aangeboden en kwam tot de ontdekking dat onze gratis parkeerfaciliteiten worden gebruikt voor bedrijfsmatige toeristische activiteiten waarbij Den Helder de parkeerlasten heeft en de lusten geheel aan Texel ten deel vallen.”

Besturen

Klut vervolgt: ,,Nu zou het kunnen zijn dat dit wellicht tussen de gemeentebesturen is afgesproken. Omdat ik dat niet weet, heb ik vragen aan het college gesteld. Ik ben benieuwd naar het antwoord.”

Gemeentewoordvoerder Joyce in ’t Veld wil nog niet reageren op een verzoek om commentaar van deze krant: ,,D66 heeft hier ook vragen over gesteld. Ik wacht even de beantwoording af.”

Hans Broekmeulen van Willemsoord weet van geen afspraken tussen de gemeentebesturen. Hij is verbaasd over de gang van zaken: ,,Ik heb vorige week gemerkt dat er geparkeerd wordt en de automobilisten per bus worden opgepikt. Ik heb juist gebeld met de betrokken organisatie en verzocht mij uit te leggen wat de bedoeling is en of dit vaker gaat gebeuren. De directeur was er niet en belt mij nog terug.”

Broekmeulen is er niet blij mee: ,,Je begrijpt dat ik het niet zo netjes vind dat men dit doet zonder overleg en dergelijke. Ik heb wel de verplichting te zorgen voor genoeg parkeerplaatsen voor de huurders en hun gasten. Indien nodig zullen wij maatregelen treffen.”

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen