Directe concurrent is te achterhalen in Waalwijk voor FC Volendam [video]

Volendam

Tussen plaats zeven en vijftien in de Keuken Kampioen Divisie zitten slechts zeven punten verschil. Negen ploegen bevinden zich op een kluitje, waaronder FC Volendam en RKC. De Waalwijkers staan achtste, vijf posities hoger dan FC Volendam. Maar dan kan vrijdagavond helemaal anders zijn als beide teams elkaar ontmoeten in Waalwijk.

„Dat is zeker een concurrent voor de play-off plaatsen. Vorige week verloor RKC dan wel, daarvoor hadden ze alle duels sinds de winterstop gewonnen”, benadrukt trainer Hans de Koning de vorm van de Waalwijkers.

,,RKC heeft voorop veel snelheid met Sylla Sow en Dylan Seys. En Emil Hansson (gehuurd van Feyenoord, red.) kan heel goed voetballen.”

Ook FC Volendam is goed op dreef in 2019. Ook de oranjehemden stapten pas een keer met een nederlaag van het veld. Wel speelde FC Volendam iets vaker gelijk.

,,Wij wonnen uit bij Jong Ajax en Almere City FC en speelden op bezoek bij FC Den Bosch gelijk. Ze zullen toch ook wel een beetje ontzag hebben voor ons”, aldus De Koning die terugkeert bij de club waar hij vorig seizoen nog trainer was.

Wie er in de punt van de aanval staat, houdt De Koning nog even geheim. Cas Peters is weer volledig fit en is zeker een optie. Mocht hij weer starten, dan gaat dat ten koste van Dani van der Moot die de laatste weken in de punt van de aanval stond.

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons