Pinksterkermis ’t Veld voortaan dag korter

’t Veld

De opzet van de kermis in ’t Veld gaat op de schop. Het dorpsfeest, dat jaarlijks tijdens Pinksteren wordt gehouden, gaat van vier naar drie dagen. De dinsdag van het evenement vervalt.

Dat heeft het Pinkstercomité in overleg met café De Vriendschap en de stichting Sportpark De Kogge besloten. ,,De laatste jaren merkten we dat het kermisbezoek, vooral op de dinsdag, terugliep. Of dit nu door de concurrentie van evenementen en festivals komt, de strengere regelgeving voor alcoholgebruik voor de jeugd of de vergrijzing, het maakt niet uit. Voor ons organisatie was dit aanleiding om opnieuw naar onze kermis te kijken’’, zegt voorzitter Sven Baas van het Pinkstercomité.

De kermis in ’t Veld heeft de afgelopen jaren meer concurrentie gekregen. Sinds 2011 wordt in Warmenhuizen op eerste pinksterdag het Huisweid Festival gehouden. Dit festival voor het goede doel trekt uit de omgeving veel bezoekers, die derhalve niet kiezen voor de kermis.

Het Pinkstercomité wil vernieuwen om de kermis nieuw leven in te blazen. Baas: ,,Wij willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat onze geliefde kermis in stand blijft.’’

Momenteel wordt er gewerkt aan het kermisprogramma. Nieuw is onder meer dat de attracties voortaan op zaterdag gaan draaien in plaats van pas op zondag. De tienkamp, het steenwerpen en wielrennen keren zeker terug op het programma.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Meest gelezen