Failliet Staphorsius in Zaandijk hoopt op doorstart

Failliet Staphorsius in Zaandijk hoopt op doorstart
Zaandijk

De rechtbank Noord-Holland heeft dinsdag het faillissement van Staphorsius Onderdelen aan de Guisweg in Zaandijk uitgesproken. De winkel blijft voorlopig open. Met dank aan de curator.

Vorig jaar vierde Staphorsius (met vier werknemers) nog het zestigjarig bestaan, dinsdag kwam er met het faillissement een voor velen onverwacht einde aan de zaak. Staphorsius verkoopt allerhande zaken: stofzuigerzakken, inktcartridges, tuingereedschap, kopie sleutels, kleine huishoudelijke artikelen, lampen, ’kabels, moertjes en boutjes’. Staphorsius had zich ook aangesloten bij de organisatie PartsNL en in de winkel is een servicepunt van PostNL gevestigd. Rond de jaarwisseling is Staphorsius altijd het middelpunt van een grote vuurwerkverkoop.

Curator J.B Biezen hoopt snel inzicht te krijgen in de achtergronden. Hij vermoedt dat internetconcurrentie een van de oorzaken is. De curator bekijkt of een geruisloze doorstart of overname mogelijk is. Alle voorzieningen van de winkel zijn op dit moment gewoon actief.

Eigenaar Charles Staphorsius begon ooit in het klusbedrijf van zijn vader, die antennes op daken plaatste. Via een pand aan de Hoogstraat in Koog aan de Zaan kwam Staphorsius in het pand van de voormalige huishoudwinkel De Wit aan de Guisweg.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons