Man verdedigde zich tegen dronken automobilist

Alkmaar/Krommenie

Een 23-jarige man uit Wormerveer is door de politierechter in Alkmaar vrijgesproken van mishandeling.

De verdachte heeft weliswaar toegegeven dat hij klappen heeft uitgedeeld, maar zowel de officier van justitie, advocaat en politierechter vonden dat er tijdens het incident dat op 12 maart 2017 plaatsvond in Krommenie sprake was van zelfverdediging.

Het vermeende slachtoffer zat die nacht in een auto te wachten op vrienden toen er een vreemde man instapte. Hij gaf hem wat geld om eten te halen bij een Turkse pizzeria, maar de verdachte liep een andere kant op. Het slachtoffer zou hem zijn achtervolgd om verhaal te halen en duwde hem klem tegen een auto. De aangever had het shirt van de verdachte vast, waardoor hij geen kant op kon.

Proportioneel

De twee of drie klappen die de 23-jarige daarna zou hebben uitgedeeld waren daarom volgens de officier van justitie absoluut proportioneel om zichzelf vrij te krijgen. Hij zou eerst geprobeerd hebben om de aangever weg te duwen, maar die bleef hem bij zijn T-shirt vasthouden.

Het slachtoffer had flink wat gedronken ten tijde van het voorval. Dat maakte hem volgens de advocaat van de 23-jarige uit Wormerveer extra ongeloofwaardig. Dat volgde de politierechter ook, ondanks dat ze in haar oordeel wel stelde dat ze het verhaal over het geld en de Turkse pizzeria wat vreemd vond.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Lees hier de digitale editieVolg ons