’Baas in eigen buurt’ baalt van wethouder Jongenelen

’Baas in eigen buurt’ baalt van wethouder Jongenelen
Zuid-Scharwoude

De bewoners van de Bomenbuurt in Zuid-Scharwoude, verenigd in ’Baas in eigen buurt’, voelen zich - wederom - niet serieus genomen worden door wethouder Ad Jongenelen.

Voorzitter Sjaak Tijm diende tijdens de forumvergadering van 12 februari, bij de behandeling van het beeldkwaliteitsplan De Overbrugging, vier vragen in bij de wethouder. De Langedijker raad moet straks besluiten of het herstel van de historische verbinding Machinesloot-Achterburggracht via tracé west of tracé oost wordt uitgevoerd.

’Baas in eigen buik’ dringt aan op doorvaarbaarheid via de oostelijke route. Tijm vroeg daarom tijdens de forumvergadering naar borging van de mogelijkheden tot doorvaarbaarheid via deze route. Het college heeft eerder al een voorkeur voor de westelijke route uitgesproken, de gemeenteraad moet de knoop nog doorhakken.

Uit de beantwoording blijkt, aldus de vereniging, dat de gemeente met de woningbouwvereniging, die sociale woningbouw wil gaan neerzetten aan De Overbrugging, geen harde afspraken gemaakt heeft om de mogelijkheden tot doorvaarbaarheid in de toekomst te garanderen en te integreren in het project.

’Baas in eigen buurt’ hoopt nu op steun uit de gemeenteraad. De vereniging neemt het op voor de bewoners langs tracé west en voor de vele ouderen in de wijk. ’Het is te hopen dat de gemeenteraad deze borging alsnog zal afdwingen, zodat het niet nodig is om tegen dit project met sociale woningbouw bezwaar te hoeven maken’, aldus de vereniging in een persbericht.

Meer nieuws uit Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons