Eerste Tiny House van Hilversum komt op Werf35

Eerste Tiny House van Hilversum komt op Werf35
Hilversum

Er komt een eerste Tiny House in Hilversum. Op 4 maart wordt deze kleine woning geplaatst op Werf35.

Het is niet direct een huis om in te wonen, dat mag namelijk niet. Het Tiny House - dat de naam PluPetit heeft - is in eerste instantie bedoeld als demonstratiemodel. Er is een bed, douche en toilet. Er is natuurlijk ook veel creatieve opbergruimte, waar deze woningen om bekend staan. Ook worden er workshops als ’ontwerp je eigen tiny house van afvalmateriaal’, ’duurzaam koken’ en ’al wandelend ontspullen’ gegeven.

Het initiatief is van Marileen Fabels. Ingrip Kop, vriendin en medelid van de werkgroep Tiny Houses in Hilversum, legt de gedachte achter het plaatsen van een demonstratiewoning uit. „We hopen op een stukje grond waar ruimte is voor vijf a zes tiny houses. Marileen huurt nu een stukje grond om te laten zien hoe deze manier van leven werkt.”

Kop hoopt uiteindelijk zelf ook in een tiny house te wonen. Nu woont ze in een eensgezinswoningen in de Planetenbuurt, maar haar ideaal is om dichterbij de natuur en duurzamer te gaan wonen.

Of er daadwerkelijk een plek in Hilversum komt voor Tiny Houses is nog maar de vraag. Tijdens de commissievergadering van afgelopen woensdag gaf wethouder Jan Kastje aan dat locaties en projecten waar 50 of meer woningen gerealiseerd kon worden, ambtelijke prioriteit krijgen.

Meer nieuws uit Gooi

Lees hier de digitale editieVolg ons