Zoektocht met sonar en honden naar vermiste Enkhuizer Siebe Viegers (26)

Zoektocht met sonar en honden naar vermiste Enkhuizer Siebe Viegers (26)
Zoektocht naar Siebe in Enkhuizen.
© Archief
Enkhuizen

De politie heeft dinsdag een groot deel van de dag met sonarapparatuur en speurhonden gezocht naar de vermiste Siebe Viegers (26). Tot nu toe heeft dat niets opgeleverd.

Nadat zaterdag door een politieboot met speciale sonarapparatuur al in het water van de Zuider Havendijk, vlak bij zijn woning, was gezocht naar de vermiste Enkhuizer, besloot de politie dinsdag op meerdere plekken het water in de binnenstad van Enkhuizen uit te kammen.

Lees ook: Betrokken Enkhuizers koken voor speurders naar vermiste Siebe

Zo werd gezocht in het water bij de Dreef, in de Oosterhaven en in de vijver in het Wilhelminaplantsoen. Volgens politiewoordvoerster Wendy Boudewijn ging het om een standaard zoekactie.

De politie heeft nog geen concrete aanwijzingen waar de vermiste Enkhuizer momenteel kan verblijven. ,,Zijn foto is verspreid en tijdens surveillances kijken we naar hem uit, maar we hebben hem nog niet aangetroffen’’ aldus politiewoordvoerder Wendy Boudewijn.

Zoektocht met sonar en honden naar vermiste Enkhuizer Siebe Viegers (26)

De vermissing van Siebe Viegers, wiens familieleden ook via sociale media oproepen om naar hem uit te kijken, wordt massaal gedeeld in Enkhuizen en daarbuiten. Veel mensen leven mee met de familie van de vermiste Enkhuizer. De bezorgdheid over zijn lot is groot.

De Slof

Vrienden komen avond aan avond bijeen in café De Slof, de laatste plek waar hij gezien werd voordat hij donderdagnacht naar huis ging en verdween.

Lees ook: Zoektocht naar vermiste Enkhuizer Siebe levert nog niets op

Familie en vrienden hebben inmiddels verderop posters opgehangen met een foto en het signalement van Siebe Viegers, in de hoop dat hij wellicht daar opduikt. In plaatsen als Amsterdam en Alkmaar zijn flyers verspreid.

Jongerenwerker Jochem Hoven van Cayen, het jongerencentrum waar Siebe als vrijwilliger actief is: ,,We hebben geen enkel nieuws. Alle zoekacties hier in de buurt hebben we al gedaan, dus ga je dan verderop zoeken. Niet meer met honderd man, want dat heeft geen zin. Maar als we ze nodig hebben, omdat er aanwijzingen zijn staan ze direct klaar. We geven niet op.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons