Sponsortocht Highlow Rangers voltooid

Sponsortocht Highlow Rangers voltooid
De Rangers bij de poolcirkel.
© Eigen foto
Heiloo

De Highlow Rangers zijn veilig in Helsinki aangekomen na een rit van 3800 kilometer vanuit Kopenhagen via het noorden van Zweden. Ze rijden een sponsorrit waarvan de opbrengst ten goede komt aan het Timmerdorp in Heiloo. Tot nu toe is 2500 euro opgehaald, alsmede 500 euro voor het kinderproject in Nepal.

De Rangers hebben wat autopech overleefd, onder andere moest een van de twee Ford Mavericks uit de berm worden getrokken omdat in de dikke sneeuwlaag niet duidelijk was waar de weg nou precies liep. De temperatuur daalde tot min twintig, maar de sfeer bleef goed. ,,Gestoorde Hollanders in ouwe omgebouwde blikken met de meest idiote toeters, en lampen op de wagens waarmee je het hele noordelijk halfrond kan verlichten’’, zo schrijven de Rangers op hun website. In de 3800 kilometer is er 1500 liter benzine doorgegaan.

De Rangers hebben de zesdaagse rally, de Carbage Run, en de daarbij behorende, soms exorbitante, opdrachten voltooid en de bijbehorende medaille ontvangen. De Rangers gaan in maart de rit vanuit Helsinki terug naar Heiloo voltooien. Dan wordt ook het eindbedrag bekend.

Meer nieuws uit Alkmaar

Lees hier de digitale editieVolg ons