Station Wormerveer blijft in beeld als Buitenpoort

Buitenpoort Wormerveer: rechtstreeks uit de trein de natuur in.
© Illustratie DS landschapsarchitecten/DSLA.nl
Wormerveer

Station Wormerveer is nog steeds in beeld als Buitenpoort. Maar het eerste station waar de campagne Buitenpoort begint en waarmee het aangrenzende natuurgebied beter onder de aandacht wordt gebracht, is Santpoort-Noord.

Aanvankelijk waren Wormerveer en Almere-Oostvaarders in beeld om de natuurpracht rond de openbaar-vervoersknooppunten te promoten, maar recent besloten is om in Santpoort het proefstation te beginnen.

Op korte termijn komen er kleine aanpassingen op het station Santpoort. Zoals houten bewegwijzering en het aankleden van het tunneltje met grote foto’s van het natuurpark. Allemaal om reizigers meteen al duidelijk te maken: de natuurbeleving begint al op het station. De proef start 5 april. Dan gaat NS ook een enquête houden hoe wandelaars, rustzoekers en natuurliefhebbers de proef ervaren en wat ze vinden van de reis, het station en Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Doel is ook om wat vaker de auto te laten staan en de trein te nemen.

Over de positie van Wormerveer en het aangrenzende Guisveld en het Frans Marspad beginnen binnenkort gesprekken, zo meldt een woordvoerder van de provincie Noord-Holland. Het is volgens de plannen van anderhalf jaar geleden de bedoeling om een horeca- en informatiepunt te maken en achter het station vaartuigen te verhuren.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen