Appartementencomplex in hartje Hilversum binnenkort in de verhuur

Appartementencomplex in hartje Hilversum binnenkort in de verhuur
Achter de steigerdoeken is het toekomstige aanzicht in de Herenstraat al zichtbaar.
© foto studio kastermans/leon dakkus
Hilversum

Het duurde wat langer dan van tevoren gehoopt, maar het einde komt zo langzamerhand toch wel echt in zicht voor de bouw van appartementencomplex The City aan de Herenstraat in hartje Hilversum.

Nog een paar maanden, en dan zijn de steigers echt wel weg. De oplevering door aannemer Vitus Bouw volgt in mei, juni, zo schat Casper Landeweerd van de Hilversumse projectontwikkelaar Eliza Vastgoed het op dit moment in. ,,Maar met een slag om de arm. Het is pas februari, je weet niet wat het weer nog gaat doen. Er kunnen maar zo een paar onwerkbare dagen komen.” Vooral in de beginfase zat het wat tegen. ,,Wat asbestzaken en zo. Maar sindsdien verloopt alles op schema. En dat is in deze tijd best bijzonder in de bouw, met de schaarste aan bouwvakkers.”

The City, genoemd naar de bioscoop die er eerst stond, wordt een aanwinst voor Hilversum, vindt Landeweerd. ,,Beetje een mix van klassieke herenpanden met een moderne twist. Het wordt sowieso mooi aan de Herenstraat, want het pand ernaast wordt ook helemaal opgeknapt.”

De vijftien ’luxe stadsappartementen’ gaan dit voorjaar in de verhuur. Het appartementencomplex omvat behalve vijftien woningen ook zeventien parkeerplaatsen, op de begane grond komt een commerciële ruimte. De huurprijs zit in de categorie ’middeldure huur’, aldus Landeweerd.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons