Vermist hondje Tom ontdekt in Den Helder

Vermist hondje Tom ontdekt in Den Helder
Den Helder

Het nu al bijna drie weken vermiste hondje Tom uit Groote Keeten is ontdekt in Den Helder. Er is een vangkooi neergezet in het natuurgebied waar de dertien jaar oude reu zich ophoudt.

Tom verdween op vrijdagavond 1 februari van het erf van de familie Van der Meulen in Groote Keeten. Al snel werd een zoekactie opgezet met een groeiende groep vrijwilligers. Inmiddels doen er zestig mensen mee die bij toerbeurt zoeken, ook ’s nachts.

Vermist hondje Tom ontdekt in Den Helder
Het vermiste hondje Tom.
© Privéfoto

Een ingezette speurhond pikte vorige week een spoor op van Tom bij de Middenvliet. Daarna werden voor het hondje zelf geursporen uitgezet naar huis. Maar zeer waarschijnlijk is Tom al snel omgekeerd naar Den Helder, waar eerder sporen van hem werden gevonden. Hij is afgelopen maandag gesignaleerd en zit nu al die tijd op dezelfde plek. De locatie wordt geheim gehouden. ,,We zijn bang dat er anders veel mensen naartoe gaan en hij daarvan schrikt. Tom zit in de overlevingsmodus, is verzwakt. Hij zal zich al die dagen hebben gevoed met karkassen en dingen als konijnenkeutels,’’ aldus eigenaar Colinda van der Meulen.

Mensen buiten de opsporingsgroep, wordt vriendelijk doch dringend verzocht niet op Tom af te gaan als ze hem zien lopen. De kans is dat het hondje dan zo schrikt dat hij de benen neemt en het gebied verlaat, waarna er opnieuw naar hem moet worden gezocht. Het beste is om de eigenaar te bellen: 06-20801899.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons