Jongen (14) met bier en mes op straat in Den Helder

Jongen (14) met bier en mes op straat in Den Helder
Den Helder

Een jongen van 14 jaar oud uit Heerhugowaard is maandagavond door de politie in de kraag gevat op de Koningdwarsstraat in Den Helder. Hij dronk bier in het openbaar en bleek ook een groot, inklapbaar mes bij zich te hebben.

De 14-jarige was op straat met een andere jongere. Het drinken van bier in het openbaar is strafbaar, schrijft de politie op Facebook. Bovendien vonden agenten het een ’zorgelijke situatie dat iemand van zijn leeftijd al aan de drank zat’.

Hij werd hierop aangehouden, zodat hij door zijn ouders opgehaald kon worden van het bureau. Toen de 14-jarige werd gecontroleerd, bleek hij ook een groot inklapbaar mes bij zich te dragen. Daarnaast had hij kleding bij zich die ’vaker wordt gebruikt bij misdrijven’, tekent de politie aan. ,,Dit is allemaal in beslag genomen.’’

De jongen werd op het politiebureau opgehaald door zijn moeder. De politie onderzoekt of het strafbaar is dat hij het mes bij zich had en gaat de horen daarover nog vragen stellen. Gezien de situatie hebben agenten een zorgmelding gedaan bij Veilig Thuis.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Lees hier de digitale editieVolg ons