Kinderactiviteiten in IJmondse musea in de voorjaarsvakantie

Kinderactiviteiten in IJmondse musea in de voorjaarsvakantie
Wordt kapitein in het Zee en Havenmuseum.
© Foto Nico Vermeer
Velsen

Verschillende musea in IJmuiden en Driehuis bieden in de voorjaarsvakantie speciale activiteiten voor kinderen aan.

Het IJmuider Zee- en Havenmuseum is in de voorjaarsvakantie (zowel van regio zuid als van regio noord/midden) tot en met zondag 3 maart alle middagen geopend van 13 uur tot 17 uur, behalve op maandag. Er zijn verschillende speurtochten te doen. Verder leren kinderen knopen leggen, kunnen hun hoofd steken in een duikerspak, kapitein spelen in het stuurhuis van de kotter, plaatsnemen op een rib of in een reddingscapsule. Beklim de gerenoveerde toren en geniet van het uitzicht. Op zaterdagmiddag 23 februari is het motorendraaimiddag. Het museum bestaat dit jaar 25 jaar en viert dat het gehele jaar met veel festiviteiten. Iedereen van 25 jaar heeft gratis toegang. Alle bezoekers kunnen middels een prijsvraag iedere maand prijzen winnen. Vanaf 2 maart is de tentoonstelling ’Museumschatten’ te bezoeken. Museumkaart is geldig. Zie ook: www.zeehavenmuseum.nl. Het adres is: Havenkade 55, IJmuiden.

Tijdens de voorjaarsvakantie is de expositie ’De Afval-Experience’ te zien in het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis voor kinderen vanaf 4 jaar. In deze interactieve tentoonstelling over afval maken bezoekers kennis met Samoerai-krijgers Shiro en Sakuma: die schrikken van zwerfafval, zoals kauwgom, blikjes, plastic flesjes, snoep- papiertjes en sigarettenpeuken. Ze besluiten hun wapens om te smelten tot afvalgrijpers en kinderen te stimuleren een training voor Samoerai-schoonmaker te gaan doen. Op zondag 17 en 24 februari is er om 13.30 de (entree van het museum + gratis) poppenkastvoorstelling ’Rommel in het bos’ (vanaf 3 jaar). Op vrijdag 22 februari is er van 13.30 tot 15.30 een knutsel-workshops. Kosten € 1,50 + de entreeprijs voor het museum.

Pieter Vermeulen Museum, Driehuizerkerkweg 34d, Driehuis. www.pietervermeulenmuseum.nl. Openingstijden: wo, vrij, zo: 13 – 17 uur. Tijdens schoolvakanties: di t/m vrij en zo: 13 – 17 uur. Museumkaart geldig.

Meer nieuws uit IJmond

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons