Stationspiano Hilversum al na drie weken beetje stuk

Stationspiano Hilversum al na drie weken beetje stuk
Vlak na de onthulling van de piano werd hij al druk bespeeld.
© Studio Kastermans
Hilversum

De piano op Station Hilversum is nu al stuk. Na nog geen drie weken na plaatsing is een toets van het snaarinstrument kapot.

De NS gaat niet uit van vandalisme. Een woordvoerster over de beschadigingen aan de piano: „Een collega op het station is even gaan kijken wat er met de piano aan de hand is en we hebben één kapotte toets geconstateerd. Het komt vaker voor dat er een toets kapot gaat. Er wordt door veel verschillende personen gebruik gemaakt van de piano. Niet iedereen is even behendig en dan gaat er ook wel eens wat stuk.” De NS had er rekening mee gehouden. „Dat hebben we wel een beetje ingecalculeerd en we hopen dat het een beetje meevalt”, meldt de zegsvrouw desgevraagd.

De kapotte toets wordt snel gemaakt. „We hebben hier ondertussen melding van gemaakt bij de pianoleverancier waarbij wij een onderhoudscontract hebben. Dit wordt binnen een week gerepareerd. De kosten zijn voor de NS”, aldus de woordvoerster. Voor treinreizigers lijkt de ontbrekende toets niet veel uit te maken. Er wordt nog altijd gretig gebruik gemaakt van de piano in de voetgangerstunnel.

De zegsvrouw van de NS legt verder uit dat beschadigingen aan de piano door vandalisme worden bijgehouden. „Als het schering en inslag is met de piano, dan moet er gekeken worden naar een andere plek.” Maar dat is nu nog helemaal niet aan de orde, laat de woordvoerster weten. „Het is pas de eerste keer.”

Meer nieuws uit Gooi

Lees hier de digitale editieVolg ons