Houten Herberg in De Goorn maakt plaats voor drie huizen

Houten Herberg in De Goorn maakt plaats voor drie huizen
Een kraan maakt korte metten met De Houten Herberg.
© Foto HMC/Leo Blank
De Goorn

Nog dit jaar zijn op het terrein van De Houten Herberg in De Goorn de eerste contouren zichtbaar van de huizen die daar worden gebouwd.

De vermaarde discotheek aan De Burg tussen De Goorn en Berkhout sloot medio 2017 na ruim veertig jaar de deuren. In de laatste fase diende het als uitgaansgelegenheid voor Poolse seizoenarbeiders.

Het pand en het terrein van ongeveer 3500 vierkante meter werden kort daarna gekocht door Sam Rood uit het dorp, die in winkelcentrum Vijverhof een slagerij runt. Het was zijn bedoeling om aan De Burg een ruim huis voor zijn gezin te laten bouwen.

Maar daar ziet hij bij nader inzien van af: ,,Onze kinderen gaan binnen afzienbare tijd het huis uit. Mijn vrouw en ik zeiden tegen elkaar: ’Wat moeten we met zo’n grote woning?”’

Goede raad was duur. Ondernemer Rood besloot het stuk grond door te verkopen. De gemeente Koggenland gaf toestemming voor de bouw van drie vrijstaande woningen.

Slopershamer

Via via meldden zich bij Sam Rood drie gegadigden uit het dorp. Eind vorige week maakte een kraan voorgoed een eind aan vier decennia uitgaansleven op deze locatie net buiten de dorpskern.

Hoe snel op het nu kale terrein de huizen verrijzen hangt volgens een van de drie kopers, die overigens niet met naam in de krant willen, onder meer af van de snelheid waarmee een aannemer wordt gevonden en leveranciers materialen kunnen leveren.

,,Daarnaast hebben we niet alle drie evenveel haast. Mijn man en ik hopen dat dit jaar de eerste paal voor ons nieuwe huis wordt geslagen. Dat geldt ook voor een van de beide toekomstige buren”, aldus de vrouw.

De drie echtparen en hun kinderen wonen nu nog elders in De Goorn.

Over het motief om naar de nieuwe locatie te verhuizen zegt ze: ,,Wij wonen nu ook vrijstaand. Maar wij vinden het gewoon heel leuk om iets naar onze eigen zin te laten bouwen op deze bijzondere stek.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons