Pop-up restaurant in kassen van Paleis Soestdijk

Pop-up restaurant in kassen van Paleis Soestdijk
De achterzijde van paleis Soestdijk.
© Joost Reijnders
Baarn

Het reizende pop-up restaurant De Maaltuin strijkt van 21 tot en met 31 maart voor het eerst neer in de historische kassen van Paleis Soestdijk. ,,Twee avonden zijn al uitverkocht”, aldus woordvoerder Robbert Maas. Ruim honderd mensen per avond kunnen er terecht.

Het bureau dat eerder diners verzorgde in de Botanische Tuinen van Utrecht, heeft de achterban als eerste de kans geboden om in te schrijven. ,,Van alle kaarten is de helft weg”, aldus Maas. De verhalen van Soestdijk worden vertaald naar de gerechten. Maar wat er geserveerd wordt, verklapt hij niet. De gasten zitten aan familietafels, waardoor een intieme sfeer ontstaat.

,,De kassen werden vroeger gebruikt om lathyrus, de geliefde bloemen van toenmalig koningin Juliana, te kweken. Nu vormen ze het winterverblijf voor planten die zomers buiten staan.” Tijdens het avondvullende programma met viergangendiner is er een rondleiding door paleis en tuin. De Maaltuin werkt samen met The Colour Kitchen, een sociale onderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleidt in de horeca. De kosten zijn €49,95 per persoon.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons