Goud voor Taam, brons voor Schilder

Goud voor Taam, brons voor Schilder
Jessica Schilder: ,,Die limiet komt nog wel.’’
© Foto Ella Tilgenkamp
Atletiek

Bij het NK indoor in Apeldoorn heeft Jessica Schilder brons gewonnen bij het kogelstoten. De Volendamse (19), die uitkomt voor atletiekvereniging Hera uit Heerhugowaard, kwam tot een afstand van 15,84 meter. Rik Taam uit De Rijp won goud bij het verspringen met een sprong van 7.30 meter.

Voor Taam kwam het goud als een verrassing. De afstand die hij noteerde niet. ,,Ik wist wel dat ik dit kon springen”, reageerde de meerkamper uit De Rijp. ,,Maar dan moesten er stukjes in elkaar passen ,,Dat gebeurde vijf pogingen niet en de zesde keer wel.” Hij spoelde er de nare smaak van het NK meerkamp twee weken terug mee weg. Daar waren zijn kansen verkeken toen hij de aanvangshoogte bij het polsstokhoogspringen niet haalde.

Natuurlijk, door de afwezigheid van meervoudig Nederlands kampioene Melissa Boekelman waren de medaillekansen voor Schilder flink toegenomen. ,,Maar een wedstrijd is een wedstrijd”, stelde ze. ,,Nummer een en twee stonden zo goed als vast. Maar wie brons zou winnen niet. Ik begon met 15,08 meter en kwam elke poging een stukje verder. Poging vijf was flink verder en bij mijn laatste worp kwam er nog tien centimeter bij. Uiteindelijk bleef ik de nummer vier meer dan een meter voor.”

Met haar prestatie is Schilder in de buurt gekomen van de limiet (zestien meter) voor de Europese kampioenschappen onder 23 jaar, die deze zomer in het Zweedse Gävle worden gehouden. ,,Dus mijn trainer en ik waren erg tevreden. Die limiet komt nog wel”, liet de Volendamse vol zelfvertrouwen weten.

Op de 800 meter liep Bouke Bouma (AV Edam) 2.02,95 minuten en eindigde daarmee in de achterhoede.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Lees hier de digitale editieVolg ons