Kras/Volendam wint grimmig duel in België

Kras/Volendam wint grimmig duel in België
Handbal

Kras/Volendam blijft in de race om zich te plaatsen voor de finaleronde van de Bene-League. Het grimmige handbalduel met het Belgische Sporting Nelo werd zaterdag met 19-21 gewonnen.

Met nog vier wedstrijden te gaan en een achterstand van vier punten op de vierde plaats, heeft het team van trainer Peter Portengen nog een kleine kans op deelname aan de Final Four.

Komende zaterdag wacht een cruciaal thuisduel met directe concurrent Aalsmeer.

Na nog geen minuut werd de toon gezet door Nelo-speler Daan Versleeuwen, die met twee vuisten inkwam op de keel van Jaap Beemsterboer (met vijf treffers topscorer) en voor die charge rood kreeg.

,,Het was een fysiek potje”, beschreef Volendam-aanvoerder Léon van Schie. ,,Het was slordig en er werden veel tijdstraffen gegeven. Ook het publiek van Nelo was onsportief. We werden de laatste twintig minuten uitgefloten. Het is lekker om dan te winnen.”

Vlak voor rust sloeg Volendam met 8-12 een gat. Die voorsprong slonk nog iets (10-12) en de tweede helft was letterlijk en figuurlijk een gevecht, waarbij het erop leek dat Nelo als sterkste uit de strijd zou komen.

Tien minuten voor tijd stond het 18-16. Drie treffers op rij van Robin Jansen brachten de dijkbewoners weer aan de leiding en die marge werd niet meer weggegeven. Marnix Roos liep in de slotminuut tegen zijn derde tijdstraf aan en kon met rood inrukken.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons