Goede reeks van AZ duurt voort [video]

Alkmaar

Ook na vijf wedstrijden is AZ in 2019 nog altijd zonder nederlaag. Zaterdagavond had de ploeg van trainer John van den Brom geen kind aan VVV. Ook tegen de Limburgers werd bovendien weer geen tegentreffer geïncasseerd: 3-0.

Na iets meer dan twintig minuten al was het duel gespeeld. Niet in de laatste plaats was dat te danken aan VVV, dat twee keer slecht verdedigde en AZ beide keren zag profiteren.

In de zevende minuut was het Guus Til die de 1-0 op het bord bracht. Tristan Dekker werkte dusdanig matig weg dat de bal precies in de loop van de Alkmaarse captain terechtkwam. In de korte hoek passeerde hij de Venlose goalie.

Lees ook: Van den Brom geniet van AZ [video]

In de 22e minuut verdubbelde Calvin Stengs de score met een schuiver in de verre hoek. Hij kreeg de bal van Oussama Idrissi nadat de sterk spelende Til de opnieuw weifelende Limburgse defensie de bal had ontfutseld.

Goede reeks van AZ duurt voort [video]
Ralf Seuntjens van VVV probeert te scoren.
© ANP

De bezoekers drongen voor rust nooit aan. Slechts een keer hoefde Marco Bizot te duiken, maar het geplaatste schot van Patrick Joosten verdween langs de voor de keeper goede kant van de paal.

Na de pauze had AZ zo mogelijk nog minder te duchten van VVV. Nu was het niet omdat de opponent een helpende hand toestak, maar omdat het zelf een tandje bij schakelde en steeds beter ging combineren. Mats Seuntjens maakte de 3-0 na iets meer dan een uur, maar een pak slaag hing in de lucht.

De bezoekers dankten het aan Unnerstall dat de score niet nog veel hoger opliep. De keeper had geweldige reddingen in huis op inzetten van Jonas Svensson, Til (die in dezelfde aanval ook nog de paal raakte), Frederik Midtsjø, Stengs en Idrissi.

Hoewel meer doelpunten uitbleven had AZ de wedstrijd volledig onder controle. Het gaf Van den Brom de mogelijkheid om een aantal wissels door te voeren.

In de 73e minuut verving Albert Gudmundsson Seuntjens en werd de jarige Ron Vlaar (34) vervangen door Pantelis Hatzidiakos. Niet veel later kreeg ook Marko Vejinovic weer eens een paar minuten van zijn trainer. Hij verving Adam Maher.

Meer nieuws uit AZ

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons